Basisverzekering
Via SanaVera is voor volwassen patiënten met kanker en hun naasten beeldende therapie mogelijk via de basisverzekering. Uw (huis)arts schrijft een verwijsbrief en een psycholoog van SanaVera neemt het intakegesprek af. Afhankelijk wat u nodig heeft, krijgt alleen beeldende therapie of een combinatie van gespreks- en beeldende therapie. Deze opties is ook mogelijk voor andere medische psychologie. U heeft verder geen eigen bijdrage.

Aanvullende zorgverzekering
Beeldende therapie wordt ook door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit het aanvullend pakket. Het valt dan onder alternatieve geneeswijzen en antroposofische zorg. U betaalt zelf de sessie en dient daarna de factuur in te dienen bij uw zorgverzekering. Deze optie is voor kinderen het meest voor de hand liggend. Bij volwassenen is het afhankelijk van de indicatie of u voor deze optie kiest of dat de basisverzekering ook een optie voor u is.

PGB
Voor kinderen kan het ook een optie zijn om via de gemeente een PGB aan te vragen. Er wordt dan een jeugdconsulent of een medewerker van het wijkteam betrokken en het kan even duren voor we groen licht krijgen te starten. Een optie kan zijn: alvast starten via de aanvullende zorgverzekering en ondertussen het proces voor aanvraag PGB opstarten. PGB is vooral fijn bij langdurige trajecten.

Tarieven     
therapie volwassenen: €70,- (sessie 60 minuten)
coaching volwassenen (via werkgever): €80,-* (sessie 60 minuten + huiswerk)
therapie kinderen: €60,- (sessie 45 minuten)
therapie kinderen via PGB: €80,- (sessie, verslaglegging en overdracht)
yogatherapie: €250,- (5 sessies à 45 minuten aan huis)
* bij coaching komt er nog BTW bij, therapie is BTW vrij.

Subsidies
Bij projecten met gemeentes zoals ‘KRACHT door KUNST’ (in Rotterdam) en ‘Lang leve kunst!’ (in Lansingerland) wordt vaak gebruik gemaakt van subsidies. U betaalt dan in veel gevallen niets of een kleine bijdrage. Dit verschilt per project.