Over Yvonne

Van leerkracht basisonderwijs tot kunstzinnig therapeut
Boetseren tijdens de opleiding

Ik ben dus Yvonne Peschier. Ik woon en werk nu al heel wat jaren in Rotterdam, maar eigenlijk kom ik uit de omgeving van Noordwijk en Leiden. Voordat ik kunstzinnig therapeut werd, werkte ik in het basisonderwijs als leerkracht. Door de bijzondere kinderen die ik steeds weer tegenkwam in elke klas, ben ik gaan zoeken wat ik daarmee wilde. Uiteindelijk ben ik op de Hogeschool Leiden uitgekomen (waar ik ook de PABO had gedaan) bij de opleiding Kunstzinnige Therapie. De opleiding bleek de juiste keuze, ik heb er in mijn baan als leerkracht vele vruchten van mogen plukken. 

Eigen praktijk, ziekenhuis, verpleeghuis, docent

Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt volledig voor de kunstzinnige therapie te gaan en te stoppen als leerkracht in het basisonderwijs. Deze keuze heb ik gemaakt nadat ik in de laatste jaren van mijn opleiding en de eerste jaren na het afronden van de studie steeds meer aan de slag kon als kunstzinnig therapeut. Zo mocht ik na mijn stage in de Daniel den Hoed kliniek (het huidige ‘Erasmus MC Kanker Instituut’) blijven werken. Ook heb ik direct na het afronden van mijn studie mijn praktijk kunnen opstarten op de basisschool waar ik ook als leerkracht werkzaam was. Ik werd gevraagd ook in de ouderenzorg als kunstzinnig therapeut te komen werken. De laatste jaren ben ik ook als gastdocent en onderwijsontwikkelaar betrokken bij de Hogeschool Rotterdam. Allemaal mooie kansen en uitdagingen zijn er op mijn pad gekomen en zoals je ziet, heb ik die met beide handen aangegrepen! 

— 
Inspiratie, boeken, blogs
Op deze website lees je over de diverse doelgroepen, over workshops, trainingen en cursussen. Ik vind het leuk dat mijn werk zo ontzettend veelzijdig is: ik kom met allerlei doelgroepen in contact, werk op veel verschillende plekken en ontmoet enorm veel collega’s. Deze dynamiek werkt voor mijn inspirerend, ik kan als het ware steeds weer met een frisse blik ergens induiken. Deze inspiratie heeft mij aangezet tot het schrijven over ‘kunst en therapie’ op mijn blog (zie link in het menu hiernaast). En uiteraard hebben de patiënten in het ziekenhuis mij geïnspireerd tot het schrijven van het boek ‘Voor even weer gezond’ (zie link in het menu hiernaast). Het boek is voor vele patiënten en naasten een zucht van herkenning en grote steun in het ziekteproces. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen. 

Wat mag ik voor jou betekenen? 
Lees het boek, lees mijn blog en raak ook geïnspireerd. Dan zie ik je vast binnenkort in mijn praktijk, op de Hogeschool, in het ziekenhuis of bij een ander inspirerend project! 
Twitter

@desireehazekamp @BiebOostland Het was weer leuk om te doen! Mooie gesprekken en verrassende ontdekkingen. Wat passen kunst kijken en de bibliotheek toch goed bij elkaar!

Ongeveer 3 weken geleden