Ruimte voor je zorgen
Als je kind niet lekker in zijn vel zit, baart je dat als ouder veel zorgen. Het besluit je kind aan te melden voor kunstzinnige therapie is een mooie eerste stap. Maar wat doe je met je zorgen om je kind? Het kan prettig zijn deze zorgen te delen en daarmee aan de slag te gaan. Dit kan bij oudercoaching.

Tot inzicht komen
Het kan zijn dat de hulpvraag van je kind ook iets is waar je zelf mee worstelt of ook als kind mee geworsteld hebt. Met coaching krijg je dit voor jezelf helder en kom je tot inzichten om verder te gaan. De ene keer blijft het bij een gesprek, de andere keer wordt ook een kunstzinnige oefening gedaan. Soms is één coachingssessie al voldoende, de andere keer is het verstandig een aantal keer terug te komen.

Kunstzinnige therapie voor jezelf
Beeldend werken is de meest krachtige manier om naar jezelf te kijken.  Uit je tekeningen, schilderingen, en boetseerwerken spreekt namelijk je onbewuste. Gevoelens worden zichtbaar, je levensloop komt in beeld, karaktertrekken komen in kleur, vorm en beweging naar buiten. Door er samen van een afstandje naar te kijken, ontwaakt het inzicht wat het onbewuste wil vertellen. Het kan zijn dat dit inzicht al voldoende is, maar het kan tegelijkertijd ook een start zijn voor een je eigen kunstzinnig therapeutisch traject.

Doen, ervaren, effect!
De resultaten van de oudercoaching/ de kunstzinnige therapie voor jezelf en het kunstzinnig therapeutisch traject van je kind kunnen elkaar op een mooie manier versterken. Niet alleen je kind ontwikkelt zich, ook jij ontwikkelt jezelf en mogelijk ook het kind in jezelf. Dit is voor zowel je kind als voor jezelf heel waardevol voor nu en de toekomst.

 

Lees verder:

Therapie kinderen (algemeen)

Therapie voor kinderen

Reacties van ouders