Boek: Voor even weer gezond

Voor even weer gezond
gedichten en verhalen geïnspireerd op ontmoetingen met patiënten met kanker

In Voor even weer gezond schets ik een beeld van de ontmoetingen die ik heb met patiënten die zijn opgenomen in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam. Ontmoetingen die me zijn bijgebleven omdat ze bijzonder waren: van waardevolle levenslessen tot prachtige ontdekkingen door het kunstzinnig werken.

 

Elke hoofdstuk gaat in op een andere thematiek die speelt bij de patiënten. Een gedicht dat ik heb geschreven vanuit de beleving van de patiënt leidt het hoofdstuk in. Na het gedicht volgt een verhaal over de ontmoeting. Soms speelt één patiënt de hoofdrol in een verhaal, een andere keer vertel ik over meerdere ontmoetingen die passen bij hetzelfde onderwerp.

 

Het boek is verkrijgbaar via de speciale website bij verschillende winkels. Lees verder op www.voorevenweergezond.nl waar u het boek kunst verkrijgen. Op deze site kunt u het boek ook inkijken, referenties lezen en een reactie plaatsen in het gastenboek.

Twitter

Bij de laatste avond van Lansingerland kijkt samen kunst, stonden we stil bij deze kunstwerken. Indrukwekkend, we werden er stil van. We hopen dat de kunstenares veilig is en via haar kunst de boodschap mag blijven overbrengen. Dank voor het delen @Bijan63 twitter.com/Bijan63/status…

Ongeveer 4 dagen geleden