Laat je inspireren! 

Wil je net zo enthousiast worden over kunst en therapie als ik? Vraag me dan voor een lezing! Iedere doelgroep krijgt een lezing op maat gemaakt, naar gelang de wensen en behoeften van het publiek, het symposium of de collegestof, uiteraard compleet met filmpjes en ander beeldmateriaal.

Symposia in de gezondheidszorg:
Wat dacht je van een lezing over kunst & therapie over hoe kunstzinnige therapie gezonde krachten kan bevorderen, de patiënt weer in beweging kan krijgen, als mogelijkheid tot betekenisgeving, als middel om gevoelens te uiten en zo tot communicatie of inzicht te komen? Door mijn ruime ervaring als kunstzinnig therapeut in de klinische oncologie, de verpleeghuissector, de geriatrische revalidatie, de GGZ en mijn eigen praktijk heb ik legio aan praktijkvoorbeelden voor een pakkend verhaal.

Onderwijs & opvoeding:
Welke invloed heeft kunst op het brein? Hoe kan het kijken naar kunst de hersenen stimuleren? Hoe kan je kunst inzetten ten behoeve van betere leerprestaties? In een interactieve lezing neem ik je mee in de wereld van Visual Thinking Strategies (VTS). VTS is een gestructureerde methode om interactief naar kunst te kijken en hierover in gesprek te gaan. De lezing geeft ouders/opvoeders handvatten om samen met je kind in de thuissituatie aan de slag te gaan. Voor docenten biedt de lezing inspiratie om het onderwijs anders in te richten, waardoor kinderen op een aantrekkelijkere manier tot betere leerprestaties komen. Door mijn achtergrond als leerkracht en mijn brede werkervaring als kunstzinnig therapeut heb ik de methode in vele situaties kunnen uitproberen. Mijn enthousiasme voor VTS is groot, ik kom graag spreken op een ouderavond en of studieavond.

Kunst als therapie in het dagelijks leven:
In de huidige maatschappij rennen we vaak van afspraak naar afspraak, worden we geleefd door de sociale media en zijn we altijd bereikbaar. Toch kan het ook anders: door kunstzinnige therapie krijgen cliënten zicht op patronen, kunnen nieuwe gewoontes worden aangeleerd en wordt bewust stilgestaan in het hier en nu. In deze lezing neem ik je mee in het verhaal hoe kunst ons deze inzichten kan geven, gaan we dit zelf d.m.v. oefeningen ervaren en krijg je daardoor praktische handvatten om in je dagelijks leven toe te passen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden/ richtingen. Uiteraard kan er meer, neem contact op voor de mogelijkheden.