Sinds enkele maanden ben ik ook werkzaam in de ouderzorg als kunstzinnig therapeut. Ik werk in diverse verpleeghuizen met ouderen met dementie en in een groot revalidatiecentrum met o.a. cliënten met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Mijn insteek is altijd het gezond te versterken, de salutogenese. Dit kan door gezonde herinneringen als uitgangspunt te nemen voor een kunstzinnige opdracht en ook door gebruik te maken van de gezondmakende kracht van de kunstzinnige middelen. De doelen zijn per cliënt verschillend, zoals ondersteunen in het rouwproces, het bieden van rust en structuur of het stimuleren/ prikkelen van de zintuigen/ hersenen. De doelen worden vastgesteld in overleg met de arts of psycholoog. Naast individueel werken, werk ik ook in kleine groepjes aan een kunstzinnige reminiscentieprogramma 'De vruchten van het leven'. In dit programma wordt op thematisch wijze teruggekeken op het leven en met name op de vruchten die het leven heeft gebracht. Deze worden gedeeld in een gesprek en individueel verwerkt met de kunstzinnige middelen. 'De vruchten van het leven' is een preventief programma wat goed ingezet kan worden bij dementerenden die nog in staat zijn herinneringen te delen. Het programma draagt (naast het preventieve karakter) ook bij aan de sfeer in de groep. Het schept verbinding en vertrouwen.

PSYCHOLOGY & MENTAL HEALTH

Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id.

Learn more about us

I have not failed. I have just found 10,000 things that do not work.

Egestas egestas aliquam sit odio cum nunc vitae lobortis. Sit sit tristique sollicitudin nunc id id nulla duis. Donec amet mauris, volutpat bibendum auctor consectetur. Bibendum aliquam integer faucibus aliquam blandit.

Donec tempor hac purus lacus libero, diam. Purus, pretium, viverra vitae, praesent fermentum, dictum augue. Faucibus molestie eget amet aliquet mi non fermentum hendrerit sed.