Sovakunst

 

Pasteltekening, n.a.v. een fabelSovakunst is een kunstzinnige, therapeutische sociale vaardigheidstraining die aangeboden wordt aan kleine groepjes kinderen ten behoeve van de sociale vaardigheid. In de training leren kinderen nadenken over gevoelens, zichzelf uiten  en rekening houden met elkaar, wat ten goede komt aan het zelfvertrouwen. Sovakunst is bij uitstek geschikt voor kinderen uit groep 7/8, maar kan ook voor jongere of oudere kinderen worden ingezet.

 

Boetseeropdracht, samenspelSovakunst kent een vaste structuur, wat zorgt voor herkenning en veiligheid. Sovakunst kent echter geen vaststaand programma; Sovakunst is een training op maat. In de training speel ik in op dat wat de groep nodig heeft. Omdat ik leerkracht ben (met ervaring in alle groepen) en kunstzinnig therapeut, kan ik al mijn expertise inzetten op therapeutisch, pedagogisch, kunstzinnig en didactisch gebied, wat een positief effect heeft op de opbrengsten van de training.

 

Sovakunst wordt gegeven op de (basis)school van uw kind. De kinderen worden per leeftijdscategorie bij elkaar ingedeeld. De groepsgrootte varieert van 4 tot 8 kinderen. In overleg met de school wordt besloten of Sovakunst onder of na schooltijd kan worden aangeboden. De training bestaat uit 12 bijeenkomsten van elk 1,5 uur. De training kost €400,-.

 

Aanmelden SovakunstPraktische informatie

– Groepsgrootte: 4-8 kinderen
– Leeftijd: vanaf 10 jaar (met enige aanpassing ook mogelijk voor jongere kinderen)
– Data: woensdagmiddag, 12 data, start voorjaar 2014
– Locatie: basisschool regio Rotterdam/ Lansingerland
– Kosten: €400,- (inclusief BTW, materialen)
– De groepstherapie kan vergoed worden uit de aanvullende zorgverzekering.

 

In het voorjaar van 2014 zal Sovakunst worden gegeven op obs Vuurvogel in Bergschenhoek. In overleg met de school is besloten dat voor kinderen van obs Vuurvogel een korting wordt gerekend van €50,-. De totaalprijs komt voor Vuurvogelkinderen op €350,-.

Twitter

Superleuk! Voorstel training uitwerken voor medewerkers dagbehandeling voor mensen met dementie. Onderwerp: kunst kijken en verhalen vertellen. #kunst #kijken #dementie #reminiscentie #vts #lansingerland #training #docent

Ongeveer 2 uur geleden