Schrijfkunst

Schrijfkunst, kunstzinnige training voor kinderen die schrijven moeilijk vinden.

Kunstzinnige training voor kinderen die schrijven moeilijk vinden.

 
In de training Schrijfkunst worden kinderen spelenderwijs uitgedaagd om bewegingsoefeningen en kunstzinnige oefeningen te doen, die bevorderend zijn voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. De oefeningen worden grotendeels met beide handen (en soms voeten) uitgevoerd, waardoor beide hersenhelften worden gestimuleerd. Hierdoor maken de hersenen nieuwe verbindingen en zenuwbanen aan. Deze verbindingen zijn blijvend en vormen een goede basis voor de ontwikkeling van het schrijven en leren.
 
Kunstzinnig therapeutische training voor kinderen die schrijven moeilijk vinden. Werkwijze
De training wordt gegeven in groepsverband (4-6 kinderen) met steeds terugkerende onderdelen en een thuisopdracht. De training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Deze worden buiten schooltijd georganiseerd of (in overleg met school) tijdens schooltijd.
 
Na aanmelding wordt u samen met uw kind uitgenodigd voor het intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek wordt uw kind geobserveerd. We sluiten de cursus ook weer individueel af met een eindgesprek en observatie. Door deze vorm krijgt u als ouder ook een goed beeld van de ontwikkeling van uw kind.
 
Over de schrijvers
Schrijfkunst is ontwikkeld door kunstzinnig therapeuten Yvonne Peschier en Astrid van Zelst. Zowel Yvonne als Astrid hebben elk binnen hun eigen therapiepraktijk ruime ervaring met kinderen in de basisschoolleeftijd.  De oefeningen uit Schrijfkunst worden door beiden al regelmatig gebruikt. “We merken dat de oefeningen de waarneming, de concentratie en het zelfvertrouwen versterken. Kinderen vinden de oefeningen leuk en willen graag steeds een stapje moeilijker.” Beide therapeuten zijn ervan overtuigd dat Schrijfkunst een goede basis kan zijn voor het verder leren. “Kinderen met leerproblemen zoals dyslexie hebben vaak ook een slecht ontwikkelde motoriek. Bij deze leerproblemen werken de hersenen vaak nog niet goed samen. Door Schrijfkunst worden nieuwe verbindingen aangemaakt tussen beide hersenhelften. Schrijfkunst is dus een prima basis voor het verder leren.”  
 
Aanmelden SchrijfkunstPraktische informatie
– Groepsgrootte: 4-6 kinderen
– Leeftijd: 6-13 jaar (groep 3 t/m 8)
– Data: woensdagmiddag, 10 data, start bij voldoende aanmeldingen
– Locatie: basisschool regio Rotterdam/ Lansingerland
– Kosten: €300,- (inclusief BTW, materialen, intake- en eindgesprek)
– De groepstherapie kan vergoed worden uit de aanvullende zorgverzekering.
 
Schrijftkunst wordt in ieder geval gegeven op obs Vuurvogel in Bergschenhoek. In overleg met de school is besloten dat voor kinderen van obs Vuurvogel een korting wordt gerekend van €50,-. De totaalprijs komt voor Vuurvogelkinderen op €250,-.
Twitter

Superleuk! Voorstel training uitwerken voor medewerkers dagbehandeling voor mensen met dementie. Onderwerp: kunst kijken en verhalen vertellen. #kunst #kijken #dementie #reminiscentie #vts #lansingerland #training #docent

Ongeveer 4 uur geleden