Contact

Heeft u een vraag voor therapie, een cursus, workshops of lezing, stuur een mail. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op. Is uw vraag urgent, neem dan telefonisch/ per sms/ whatsapp contact op. Indien ik niet kan opnemen, spreek dan uw boodschap in. Ik probeer dan z.s.m. contact met u op te nemen. 
 
Afspraak afzeggen: Het kan voorkomen dat u onverhoopt een afspraak moet afzeggen. Een afspraak kan alleen telefonisch worden afgezegd. Bij verhindering graag 24 uur van tevoren telefonisch 0618317810 afmelden voor de sessie. Bij geen gehoor, gelieve een sms te sturen (u krijgt altijd antwoord). Wanneer niet tijdig wordt afgezegd, kan de sessie geheel of gedeeltelijk in rekening worden gebracht.
 
Contactmogelijkheden:
Telefoon/ sms/ whatsapp: 06 183 178 10 
Mail: yvonne@kunstzinnigetherapie.info 
 
Adres praktijk/ atelier (ook voor post):
Kunstzinnige Therapie Yvonne Peschier
Rottekade 99
2661 JR Bergschenhoek
 
Het atelier bevindt zich op de 1e verdieping (een trap is aanwezig, geen lift) en kijkt uit over de prachtige recreatierivier de Rotte. Voor de deur is het vrij parkeren (let op: alleen aan de zijde waar de huizen staan, niet aan de oever). Indien u moet wachten (b.v. omdat uw kind therapie heeft), neem de wandelschoenen mee en trakteer uzelf op een ontspanning in het prachtig natuurgebied Rottermeren.
 
Natuurgebied Rottermeren:
Binnenkort komt hier meer informatie over het natuurgebied waar de praktijk middenin ligt. 
 
Bedrijfsgegevens:
Kunstzinnige Therapie Yvonne Peschier
AGB:     90-046147 (zorgverlener) / 90-54773 (praktijk)
KvK:     24472484
Registratienummer NVKToag: 11.046
Aangesloten bij NVAZ
  
 
Soms gaat er toch iets mis en dan…
 
Heeft u problemen met mijn praktijkvoering
Als u problemen hebt met mijn praktijkvoering, dan hoor ik dit graag en zal dit graag met u bespreken en oplossen.
Vragen over rekeningen
Voor vragen over onze rekeningen en problemen met de financiële afwikkeling kunt u contact opnemen met mij.
Klachten
Als u klachten hebt, dan sta ik daarvoor open. Ik hoop dat u mij dit dan laat weten, dan probeer ik  dat in overleg met u op te lossen.
Klachtenregeling
Hierbij vindt u mijn Klachtregeling. Deze is opgesteld op grond van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen in de Zorg. Daarin staat hoe u een klacht kunt indienen en hoe deze wordt behandeld. Als u het niet eens bent met de uitkomst, kunt u een uitspraak vragen aan de onafhankelijke geschilleninstantie Stichting Zorggeschil. Verdere informatie vindt u in de Klachtregeling.
Klachtenfunctionaris
Als u het moeilijk vindt om zelf een klacht in te dienen, kan mijn klachtenfunctionaris mw. Gels Versteegh u bijstaan. Zij is­­­­­ onafhankelijk en kan u advies geven over het indienen van een klacht en bemiddelen. Zij heeft een geheimhoudingsplicht. U kunt haar in kantooruren bereiken per telefoon op 06-22103966 en per email via klachtenfunctionarisnvaz@xs4all.nl.
Twitter

Mooi om aan meegewerkt te hebben. Indrukwekkende dagen, goede gesprekken over mogelijkheden samen te werken; samen gaan we ervoor in de regio Rotterdam Rijnmond! twitter.com/majvandegraaf/…

Gisteren