Contact

Contactformulier (Voor (aan)vragen van therapie, coaching, lezingen, workshops en trainingen.)
Gastenboek (Voor reacties n.a.v. uw ervaring met mijn praktijk. Uw reactie wordt opgenomen op de website.)
 
Adres praktijk/ atelier:
Teldersweg 90
3052 TL Rotterdam
Let op: dit adres is niet het KVK-adres, als u met uw verzekering contact heeft, noem van het postadres/ KVK-adres. 
 
Openbaar Vervoer: bus- en tramhalte ‘Meidoornsingel’. Bus 174: rechtstreekse verbinding vanaf Schiebroek, station Noord, Hillegersberg, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek. Tram 25: rechtstreekse verbinding vanaf Schiebroek, Rotterdam Centraal, Rotterdam Centrum, Rotterdam Zuid, Barendrecht. Op de OV-reisplanner vindt u de beste route per tram, bus, metro of trein.
De ingang is tegenover het buurthuis/ het Italiaans restaurant. Als u opbelt wanneer u voor hek staat, doe ik open en kunt u (indien gewenst) op het terrein parkeren. In de hal naast het atelier is een gezellige zitje waar u gebruik van kunt maken.
 

Atelier TelderswegAdres KVK/ post:
Kunstzinnige Therapie
t.a.v. Yvonne Peschier
Rottekade 99
2661 JR Bergschenhoek

 
Bedrijfsgegevens:
Kunstzinnige Therapie Yvonne Peschier
AGB:     90-046147 (zorgverlener) / 90-54773 (praktijk)
KvK:     24472484
Registratienummer NVKToag: 11.046
Aangesloten bij NVAZ
  
Afspraak afzeggen: Het kan voorkomen dat u onverhoopt een afspraak moet afzeggen. Een afspraak kan alleen telefonisch worden afgezegd. Bij verhindering graag 24 uur van tevoren telefonisch 0618317810 afmelden voor de sessie. Bij geen gehoor, gelieve een sms te sturen (u krijgt altijd antwoord). Wanneer niet tijdig wordt afgezegd, kan de sessie geheel of gedeeltelijk in rekening worden gebracht.
 
Soms gaat er toch iets mis en dan…
 
Heeft u problemen met mijn praktijkvoering
Als u problemen hebt met mijn praktijkvoering, dan hoor ik dit graag en zal dit graag met u bespreken en oplossen.
Vragen over rekeningen
Voor vragen over onze rekeningen en problemen met de financiële afwikkeling kunt u contact opnemen met mij.
Klachten
Als u klachten hebt, dan sta ik daarvoor open. Ik hoop dat u mij dit dan laat weten, dan probeer ik  dat in overleg met u op te lossen.
Klachtenregeling
Hierbij vindt u mijn Klachtregeling. Deze is opgesteld op grond van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen in de Zorg. Daarin staat hoe u een klacht kunt indienen en hoe deze wordt behandeld. Als u het niet eens bent met de uitkomst, kunt u een uitspraak vragen aan de onafhankelijke geschilleninstantie Stichting Zorggeschil. Verdere informatie vindt u in de Klachtregeling.
Klachtenfunctionaris
Als u het moeilijk vindt om zelf een klacht in te dienen, kan mijn klachtenfunctionaris mw. Gels Versteegh u bijstaan. Zij is­­­­­ onafhankelijk en kan u advies geven over het indienen van een klacht en bemiddelen. Zij heeft een geheimhoudingsplicht. U kunt haar in kantooruren bereiken per telefoon op 06-22103966 en per email via klachtenfunctionarisnvaz@xs4all.nl.
Twitter

@conniealblas Dankjewel! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat lopen.

Ongeveer 6 dagen geleden